Tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 ile mücadele ülkemizde ve ilimizde başarılı bir şekilde yürütülmekte ve gerekli tüm tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır. Ancak bazı sosyal medya hesaplarında yürütülen bu başarılı mücadele gölgelenmeye ve kamu kurumları zan altında bırakılmaya çalışılmaktadır.

Nitekim üniversitemiz Şehit Bülent YURTSEVEN Kampüsünde bulunan Mediko-Sosyal Binasında Özel bir İşletmeye ait Çağrı Merkezinde çalışan bazı personellerde Covit-19 testinin pozitif çıkmasıyla süreç Üniversitemiz Yönetiminin bilgisi dâhilinde İl Sağlık Müdürlüğüyle birlikte takip edilmiş, ilgili şirket çalışanlarının testleri ve filyasyon çalışmaları İl Sağlık Müdürlüğünce anında yapılmıştır. Esnek çalışma sürecinden kaynaklı olarak ilgili binada fiilen çalışan Üniversitemiz personeli olmamasına rağmen, binadaki teknik kontrolleri yapan personelimize de test yaptırılmış ve sonucunun negatif olduğu anlaşılmıştır.

Ayrıca ilgili binada bulunan şirket çalışanlarının, Üniversitemiz çalışanlarıyla giriş-çıkış kapıları ve servisleri ayrı olmasına rağmen, bina kullanıma kapatılarak 11 Mart 2020 den beri iki defa dezenfekte edilen bina tekrar dezenfekte edilmiş ve bu binada çalışan personellerimize gerekli izin verilmiştir. Çağrı Merkezinde çalışan personellerde çalışmalarına Home-Ofice (evde) olarak devam etmişlerdir. Yaşanan bu süreçte Üniversitemiz ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış, bina İnsan Sağlığına zarar verebilecek riskten arındırılmıştır.

Yapılan tüm bu çalışmaları göz ardı ederek kurumumuzu ve Covit-19 ile mücadelede destan yazan sağlıkçılarımızı zan altında bırakan art niyetli kişileri kınıyoruz. Bu tür gerçek olmayan bilgilerle kurumumuz çalışanlarının motivasyonunu düşürme gayreti içerisinde olan ve kurumumuzun itibarını zedeleyen kişi ve kişilerle ilgili gerekli hukuki yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

IĞDIR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ