Iğdır Üniversitesi

İNTERNET KULLANIM POLİTİKASI

Iğdır Üniversitesi internet erişimini Tübitak yönetmeliklerine uygun olarak işletilen "ULAKNET" üzerinden sağlar. Internet erişiminin kullanım şeklini tanımlayan kurallar, Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü tarafından imzalanan Ulaknet Kullanım politikasında tanımlanmıştır.
Iğdır Üniversitesi akademik, idari personeline ve öğrencilerine hizmet vermektedir. Bu hizmet akademik eğitim amaçlı araştırma ve geliştirme faaliyetleri içermektedir ve Iğdır Üniversitesinde herhangi ticari bir kullanıma izin verilmemektedir.
Genel İnternet Hizmeti Kullanım Kuralları
* Kullanım akademik eğitim amaçlı araştırma ve geliştirme faaliyetleri çerçevesinde kalmalıdır.
* İdare aşağıda belirtilen kullanımları tespit ettiği anda uyarmaksızın internet bağlantısını keser.
* Bilişim suçu teşkil edilebilecek her tür faaliyette adli yargı makamları harekete geçirilecektir.
Bilişim kaynakları aşağıdaki şekillerde KESİNLİKLE KULLANILMAMALIDIR:
Diğer kullanıcıların Internet kullanımını ve Iğdır Üniversitesi Internet servisini/servislerini kullanmalarını engellemeye yönelik davranışlar (Buna kişilere ve/veya ağlara yapılan saldırıları da dâhildir).

• Sistem yada ağ üzerindeki data/bilgi ve/veya trafiğin izlenmesi, saklanması, transferi ve dağıtımı,
  • Aşın bant genişliği kullanımı,
  • Genel ahlak ilkelerine aylan materyal üretmek, barındırmak, iletmek,
  • Siyasi propaganda yapmak,
  • Rastgele ve alıcının istemi dışında mesaj (SPAM iletiler) göndermek,
  • Başarılı olsun veya olmasın karşı tarafın izni olmadan bir başka bilgisayara, ağa veya kullanıcının bilgilerine/verilerine ulaşmaya çalışmak, bu bilgileri izlemek ve araştırmak.
  • Bu belgenin yetersiz kaldığı durumlar üniversitemiz makamlarında değerlendirilebilir.
  • Türkiye Cumhuriyeti yasalarına, bağlı olan yönetmeliklere ve üniversite yönetmeliklerine aykırı faaliyetlerde bulunmak amacıyla kullanılması yasaktır.
  • Yukarıda belirtilen tüm şartlan doğabilecek her tür adli ve hukuki işlemlerde Iğdır ili adli makamlarının salahiyetini kabul ve beyan ederim.