Iğdır Üniversitesi’ne atandığı günden beri yoğun tempo içinde çalışan Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın çalışmaları meyve vermeye başladı. Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezinin (ALUM) Toprakta Temel Analizler (Kapsam-1) ve Sulama Suyu Analizlerinden (Kapsam-3) yetkilendirilmiştir.

Yetkilendirme şartlarının yerine getiren üniversitenin yetki belgesi İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Mahmut Turan tarafından laboratuvar yetkilisi  Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Uğur Şimşek’e teslim edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu “Iğdır Üniversitesi bünyesinde kurulan ve yetkilendirme belgesi ile faaliyete başlayan laboratuvarın ilimize toprak ve su analizlerinin yapılması konusunda katkı sağlayacağı analiz sonucu gübre tavsiyesi de yapılacağından çiftçilerimizin bilinçsiz gübrelemeyle uğrayacakları ekonomik kayıplar ve toprakta gübreleme sonucu oluşan kirlilikte azaltılacaktır. Yine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Üniversitemiz arasında varılan mutabakatta İl Müdürlüğü vasıtasıyla gönderilen toprak numuneleri indirimli olarak analiz edilebilecektir. Yetkilendirilen laboratuvarın ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Fotoğraf
  • 11.JPG