Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama Müdürlüğü’nce açılan ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Şilan TURHAN İRAK’ın eğitimciliğini üstlendiği Hesaplamalı Kimya Metotları ve Uygulamaları eğitimine Iğdır Üniversitesi’nin dışında Uludağ Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi’nden beklenenin üzerinde bir katılım gerçekleşti. 19 Mart 2018 Pazartesi günü başlayan eğitim iki gün süreyle devam etti. Dünyada az sayıda bilim insanının uzmanlaştığı bu alanda Iğdır Üniversitesi ulusal düzeyde katılımlarla Türkiye’de Hesaplamalı Kimya alanında da söz sahibi olduğunu göstermiş oldu.

Eğitimi veren Yrd. Doç. Dr. Zeynep Şilan TURHAN İRAK kapanış konuşmasında “Hesaplamalı Kimya alanına, bilimsel çalışmalara sağlanan finansal desteğin ülkemiz insanının vergilerinden karşılandığının ve her bir kuruşunun kıymetli olduğunun bilinciyle yaklaşmak gerekiyor. İlk zamanlarda sadece deney sonuçlarını desteklemek ve açıklamak amacıyla kullanılan hesaplamalı kimya artık başlı başına yeni bilimsel bilgiler üretebilen, deneylere yol gösterebilen konuma ulaşmıştır. Eğitime katılan değerli öğretim elemanlarının da çalışmalarında bu alandan fazlasıyla istifade edeceklerine inanıyorum. Diğer yandan bu eğitimin bir benzerini de Mayıs ayı içerisinde Polonya Siedlce Üniversitesi’nde verecek olmaktan ayrıca gururluyum. Ve en önemli gurur elbette üniversitemizin, çünkü Türkiye’de sayısı çok az olan Hesaplamalı Kimya Laboratuvarlarından biri üniversitemiz bünyesindeki ALUM’da mevcuttur. Bu vesileyle bu alanda çalışan ve çalışmak isteyen tüm akademisyenleri Üniversitemize bekleriz.” dedi.

Eğitim katılımcılarla yapılan Iğdır ili gezisiyle son buldu. Katılımcılar ayrıca Nevruz Bayramı hazırlıklarına da tanıklık ederek coşkulu Iğdır kültürünü de gözlemleme fırsatı buldular.

Fotoğraf
  • 20180320_153531.jpg