IĞDIR ÜNİVERSİTESİ, ERASMUS+ KA107 PROJE BAŞVURUSU YAPILDI

Bir süredir hazırlıkları ve çalışmaları sürdürülen anlaşmalar ve proje hazırlıkları tamamlandı ve Üniversitemiz, “uluslararasılaşma” hedefine doğru ilerlemedeki en büyük adımlarından birini attı.  Üniversitemiz, 17 farklı ülke ve 26 faklı üniversite ile hazırlanan Erasmus+ KA107 Projesi Ortak Ülkelerle Değişim Programı başvurusu gerçekleştirildi.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Hakkı ALMA’nın yasal temsilci olarak adına gerçekleştirilen Erasmus+ KA107 proje başvurusu gerçekleştirilen tüm projelerin kabul edilmesi durumunda dünyanın 17 farklı ülkesi ve bu ülkelerden 26 farklı üniversitesinden gelecek akademik personel, gidecek akademik personel ve öğrenci değişim sayısı toplamda 320 olacaktır. Iğdır Üniversitesinin yürütücülüğünü yapacağı projeye ortak olan ülkeler şunlardır: Moldova, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, İran, Bosna-Hersek, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Filistin, Ürdün, Ukrayna, Cezayir, Bangladeş, Kamerun, Gana, Tunus.

İlgili ülkelerdeki Moldova State University (MSU), Technıcal University of Moldova (TUM), State Agrarıan University of Moldova (SAUM), Nakhchivan State UniversityKhoja Ahmet Yassawi Internatıonal Kazakh-Turkısh University, Amırkabır University of Technology (AUT), University of Tuzla, University of Sarajevo, Al-Aqsa University, Al-Zaytoonah University (ZUJ), The University of Yaoundé I, Tarbiat Modares University (TMU) ,Almaty Management University, Baku Engineering University, Karazin Kharkiv National University(KKNU), University of Constantine, Islamic UniversityKushtia, Carthage University, Innopololıs University, Tahran University, Russıan State Social University, Pushkın Lenıngrad State University, University Negeri Malang,University of the Phılıppınes-Dılıman, Ilıa State University, Kwame Nkrumah Universityof Science and Technology (KNUST) ile Türkiye Ulusal Ajansı’na yapılan KA107 Ortak Ülkeler Proje başvurusu Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim DEMİRTAŞ, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Murat Ali KARAVELİOĞLU koordinesinde Erasmus Koordinatörü, Erasmus Değişim Programı sorumlusu Koordinatörlük akademik personelleri ve bazı bölümlerden akademik personellerimizin değerli katkılarıyla tamamlanmıştır. Başvurusu yapılan ve Ağustos,2020 de açıklanması öngörülen projelerin kabulünün olması durumunda 2020-2021 akademik döneminde üniversiteler arasında karşılıklı olarak öğrenci ve akademik personel değişimleri gerçekleşecektir.