Iğdır Üniversitesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İLE IĞDIR İŞKUR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DÜZENLEDİĞİ BİRİNCİ KARİYER GÜNLERİ PROGRAMI

Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Iğdır İŞKUR İl Müdürlüğü işbirliğiyle 01.12.2014 tarihinde“1. Kariyer Günleri ” programı düzenlendi. “Iğdır’ın İşi de var Gücü de” sloganıyla yürütülen programa, Iğdır Vali Vekili Sayın Muhlis ASLAN, Belediye başkan yardımcısı Sayın Evrim TURPÇU, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Sayın Ahmet KIZILKURT ve protokolde pek çok İl ve Bölge müdürleri de katıldı.

Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin tamamının yer aldığı programa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Mesleki Teknik Liselerin son sınıf öğrencileri de katıldı. Ayrıca programa İŞKUR meslek edinme kursiyerleri ve pek çok genç ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Halis ERDOĞAN, İl genelinde uyguladığı çeşitli kurs , program ve projelerle ilimiz istihdamına ciddi anlamda katkı sağlayarak yerel düzeyde istihdamın korunması ve geliştirilmesi ile işsizliğin azaltılmasına ilişkin görevleri yürüten İŞKUR’un; ayrıca öğrencilere, iş arayanlara ve mesleğinde kariyer yapmak isteyenlere mesleki rehberlik hizmetleri sağlama görevini yerine getirdiğini dile getirdi. Iğdır ilinde İŞKUR tarafından yapılan mesleki eğitim çalışmalarına dikkati çeken ERDOĞAN, İŞKUR ile ilgili güncel istatistiklere de değindi.

Daha sonra söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Sayın Yrd.Doç.Dr. Mehmet Selman KOBANOĞLU, kariyer planlaması ve kariyerine yeni başlayanların iş dünyasında karşılaşabileceği güçlükler hakkında bilgi vererek, gençlere nasıl bir kariyer planlaması yapmaları gerektiği konusunda görüşlerini aktardı.

Programda KOSGEB Iğdır Hizmet Müdürü Sayın Eyüp TAŞKIN’da bir sunum yaptı. Sayın Taşkın sunumunda Türkiye’den güncel örnekler vererek, iş dünyasının inovasyon ve yenilik konusuna bakış açısının nasıl olması gerektiğini paylaştı. Iğdır ilinde yatırım yapan işadamları ve yatırımcıların da söz aldığı program, plaket töreni ile sona erdi.

İndir