Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Programı İlk Defa Öğrenci Alacak

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ndeki mevcut 4 programa 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması konusundaki teklif, 17/05/2018 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında incelenerek uygun bulundu.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bünyesinde açık bulunan Peyzaj Mimarlığı bölümüne bu yıl ilk defa 15 öğrenci alınırken, daha önceki yıllarda öğrencisi bulunan ve geçen yıl öğrenci almayan Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Tarla Bitkileri bölümlerine de yeniden 15’er öğrenci alınacak.

Yeni bölümlerin açılması ve öğrenci alımları ile ilgili bilgi veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Doğunun Çukurova’sı olarak bilinen Iğdır’da üniversitemiz bünyesinde Ziraat Fakültesi'ne ilk defa öğrenci alacak bu bölümlerin önümüzdeki yıllarda tarımın gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.