Üniversitemizde “Matematik Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans İle Matematik Doktora Programı” Açıldı

Üniversitemiz; eğitim kalitesini yükseltmeye dönük çalışmalarının yanı sıra, öğrenci sayısını artırma faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Yapılan çalışmalar sonucunda Üniversitemizde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitim verecek olan Fen Bilimler Enstitüsü’nde Matematik Tezli Yüksek Lisans Programı, Matematik Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı ile Matematik Doktora Programı açılması teklifi Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

Iğdır Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü tarafından Matematik Tezli Yüksek Lisans Programı, Matematik Tezsiz Yüksek Lisans (İ.Ö) Programı ile Matematik Doktora Programı açılması konusundaki teklif 06/06/2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4. ve 7. maddeleri ile 3843 Sayılı Kanun'un 14. Maddesi uyarınca, karara bağlanmış olup programların açılması uygun görülmüştür.

Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans ile Matematik Doktora Programının açılması ile ilgili bilgi veren Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, üniversite olarak yeni bölümlerin açılması ile ilgili çalışmaların devam edeceğini, en kısa zamanda başka bölümlerde yeni programların açılacağına inandığını söyledi.