Iğdır Üniversitesi

Üniversitemiz

“Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” Üniversitemizin Katkıları İle Basıldı

Iğdır Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen, “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu” Doç. Dr. Süleyman Temel’in koordinatörlüğünde hazırlandı.

Konuyla ilgili bilgi veren Doç. Dr. Temel, farklı üniversitelerin farklı alanlarında çalışan 6 araştırmacının 3,5 yıllık çalışmasının sonucunda ortaya çıkan “Iğdır İli Çayır Mera Bitkileri Kılavuzu’nda, 58 familyaya ait 412 tür bitkiyle ilgili fotoğraf ve bilgilere yer verildiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti; mevcut çalışma kapsamında 412 tür ele aldıklarını, ancak bu çalışmanın  daha pek çok türün  tespit edilmesine temel teşkil edeceğine inandıklarını, hazırladıkları kitabın başta çayır ve mera konusunda çalışanlar olmak üzere, birçok farklı alandaki araştırmacı, öğrenci ve üreticilere ışık tutacağına inandıklarını söyledi.

Yazdır Send to friend

Iğdır Üniversitesi