“Iğdır Lojistik Sektörü: Sorunlar ve Beklentiler” Konulu Seminer Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “Iğdır Lojistik Sektörü: Sorunlar ve Beklentiler” konulu seminer düzenlendi. Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan’ın açılış konuşması ile başlayan seminere, Iğdır Şoförler Odası Başkanı Seyyat Karadağ, Üniversitemizden akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Üniversitemiz adına Dr. Öğr. Üyesi Alpaslan Doğan, katılımcılara Iğdır ilinin lojistik yapısı ve potansiyeli hakkında bilgi vererek, bu potansiyelin değerlendirilmesine ve taşımacılıktan lojistik faaliyetlere geçişe yönelik stratejik planlar önerdi.

Seminerin odağında yer alan Iğdır taşıma işletmelerinin yöneticileri sektörel sorunları dile getirirken, önemli paydaşlardan olan imalatçılar ve ihracatçıların lojistik sektöründen beklentileri hususunda ilgili işletmelerin yöneticileri de görüşlerini dile getirme fırsatı buldu. Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Haktan Sevinç ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Kuyaksil, Iğdır ili lojistik ve taşımacılarının sorunları ve beklentilerine yönelik çalışmalara katılarak, çözüm önerilerine yol gösterici katkılar sağladı.

Seminer sonucunda elde edilen ve üzerinde mutabakat sağlanan sorun, öneri ve beklentilerin yetkili makamlara ulaştırılması, mevcut sorunların çözümüne yönelik girişimlerin artırılması ve beklentilerin karşılanmasına yönelik çalışmaların başlanmasına karar verildi.

• Yayımlama Tarihi: 13 Mart,2019