Iğdır Üniversitesi

Üniversitemiz

15 Temmuz Şehitleri İçin Iğdır Valiliği Tarafından Birincisi Düzenlenen Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü’ne Iğdır Üniversitesi de Katıldı

Iğdır Valiliği tarafından 15 Temmuz Şehitleri için düzenlenen milli birlik ve beraberlik yürüyüşüne Iğdır Üniversitesi adına Rektör Vekili Prof. Dr. Genber Kerimli ile birlikte akademik ve idari personel katıldı.  Yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitleri için Kur’an’ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Kur’an’ı kerim tilaveti ve Duaların ardından protokol konuşmaları yapıldı. Konuşmalarda 15 Temmuz Şehitlerinin kahramanlıkları ile ülkesi, vatanı ve milleti için canlarını seve seve verdikleri konusu işlendi. Etkinlik, protokol konuşmalarının ardından 15 Temmuz belgesel gösterimiyle devam etti. Ardından tüm camilerden selalar okundu ve demokrasi nöbetinin başlamasının ardından Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 15 Temmuz Şehitleri anısına , TRT Erzurum Radyosu Doğunun Sesi Programına telefonla katıldı.

TRT Erzurum Radyosu’ndan Yıldıray Yıldız’ın hazırladığı ve sunduğu , “Doğunun Sesi“ programına telefonla katılan Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi’nde eğitim ve öğretim faaliyetleri ile geleceğe dönük planlamalar hakkında bilgi verdi.

Rektör Alma sözlerine devamla şöyle konuştu; “ Iğdır Üniversitesi, doğunun adeta incisi  diyebileceğimiz Iğdır ilinde, çok önemli bir işlevi yerine getirmek için kurulmuştur. Bu güne kadar yapılanların yanında modern imkânlarla bölgemize, ülkemize ve dünya bilim camiasına hizmeti hedefleyen bir anlayışla, bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışma azmi ve kararlığı çok güzel neticeler vermeye başlamıştır. Iğdır Üniversitesi, Akademik ve idari personeli ile öğrencileri, ülkesinin  milli birlik ve bütünlüğü için büyük bir titizlik içerisindedirler. Bunun en güzel örneğini de 15 Temmuz hain kalkışma esnasında gösterdi. Bu hain kalkışmaya canı ile karşı durarak şehit olan bir Iğdırlı kardeşimizin adını, Üniversitemizin en büyük yerleşkesine verdik. Böylece bu yerleşkeye “Bülent Yurtseven Kampüsü” adını vererek ,  şehidimize minnet ve şükranlarımızı ortaya koymanın yanında, bu konudaki kararlılığımızı göstermiş olduk..

Bu vatan hepimizindir.. Üniversitemiz camiası  olarak, tek bir çakılı bile bizim için çok  önemlidir.. Bu uğurda çeşitli sahalarda hizmet edenlerin yanında, aziz  şehitlerimiz de bizim için birer kahramandır. Onlara gerekli saygıyı ve vefayı göstermek hepimizin en önemli vazifelerindendir”.

Daha sonra Üniversite ile ilgili olarak yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi veren Rektör Alma, sözlerinin sonunda TRT Erzurum Radyosu’na ve çalışanlarına teşekkür etti.

Yazdır Send to friend

Iğdır Üniversitesi