Akademisyenler Tecrübelerini Lise Öğrencileri ile Paylaştı

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, üniversitemizde görevli akademisyenler ‘Kariyer Planlama Destek Etkinlikleri’ kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Iğdır Üniversitesi Kariyer Araştırma ve Uygulama merkezi tarafından organize edilen Kariyer Planlama Ve Destek Etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaret edildi. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi’nin deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, Kariyer Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez ile İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zeki Tan öğrenciler ile buluştu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kariyer Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Güngörmez,  üniversitemiz hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Kariyer Merkezi olarak her türlü kariyer rehberliği konusunda öğrencilere destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Öğr. Gör. Güngörmez, Üniversitemizdeki bölüm ve programlar hakkında öğrencileri bilgilendirerek, kendilerini üniversitemize davet etti. Programda daha sonra söz alan İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeki Tan da İlahiyat Fakültesi’nde yapılan çalışmalar ve akademik faaliyetler hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Tan, bölgede en çok tercih edilen fakültenin İlahiyat Fakültesi olduğunu ifade etti.

‘Sorumluluk Sahibi Olursanız İyi Yerlere Gelirsiniz’

Etkinlikte son olarak konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, eğitim hayatına nasıl başladığını anlatarak öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. İyi bir eğitim almak için öğrencilerin üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri gerektiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çelebi, “Siz üstünüze düşeni yapın derslerinize çok çalışın, inşallah emeğinizin karşılığını alırsınız. Sorumluluk sahibi olursanız çok iyi yerlere geleceğinize inanıyorum” dedi. Etkinlik kapsamında emeği geçenlere teşekkür eden Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise etkinliğin kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

• Yayımlama Tarihi: 09 Nisan,2019