Aras Havzası Taşkın Yönetim Planı Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Aras Havzası Taşkın Yönetim Planının Hazırlanması Projesi’nin Kapanış Toplantısı Kars Park Otelde gerçekleştirildi. Toplantıya üniversitemizi temsilen Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı ve Beşeri ve İktisadi Coğrafya Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi  Tunçay Özdemir katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Dairesi Başkanı Maruf Aras, DSİ 24. Bölge Müdürümüz Mahmut Dündar ve çok sayıda paydaş katılımcının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda proje ile ilgili bilgilendirme sunumları ve değerlendirmeler yapıldı.

"Aras Havzası Taşkın Yönetim Planı Hazırlanması Projesi"nin kapanış toplantısında üniversitemizi temsilen katılan Dr. Öğr. Üyesi Özdemir bir konuşma yaptı. Özdemir açıklamasında; Kars, Ardahan, Iğdır illerinin tamamına yakınının Erzurum ve Ağrı illerinin bir kısmının yer aldığı Aras Havzası taşkın-sel denetim projesinde başlıca amacın ekonomik ve kültürel kalkınmanın sağlanabilmesi olduğunu ve bu amaçla taşkın etkilerinin asgari düzeye indirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

• Yayımlama Tarihi: 10 Temmuz,2019