Coğrafi İşareti Alınan O Yemeğe Tanıtım Gecesi Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi tarafından coğrafi işareti alınan Yöresel Taş Köftemizin tanıtım gecesi yapıldı. Genç-Der’in öncülüğünde düzenlenen gecede konuşma yapan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır için yapılan çalışmalarda işbirliğine önem verdiklerinin mesajını verdi.

Tanıtım gecesine, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Iğdır Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Ziraat Fak. Bölüm Bşk. Arzu Ünal, akademisyenler, Melekli Belediye Başkanı Eray Coşar,  Umut Sigorta sahibi Umut Yılmaz, Asimder Bşk. Göksel Gülbey, Genç-Der Yönetim Kurulu Başkanı Serpil Önal, yönetim kurulu üyeleri Erkan Yücel, Güldeniz Idik, Ali Uçum, Mevlit Eker katıldı.

Şehrimiz için işbirliği mesajları verildi

Taş Köftenin tanıtım gecesinde Genç-Der Başkanı Serpil Önal, Taş Köftenin tarihini anlatan kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Önal’ın konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma söz aldı. Hakkı Alma konuşmasında; Iğdır için yapılan çalışmalarda işbirliğine önem verdiklerinin mesajını vererek, emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. Konuşmaların ardından Köftenin yapımını gerçekleştiren Nilüfer Yılmaz ve Selbi Coşar'ın taşta köfteyi döverek hazırlamaları ve pişirme aşaması ekranlardan misafirlere görsel olarak sunuldu. Geceye katılan misafirlere Taş Köfte yemeği ikramı yapılırken, genç müzisyenler Muhammed Tanık ve Serhat Seçilmiş garmon,  bağlama ve erbai çalarak yöresel müzik dinletisi ile geceye renk kattılar.

• Yayımlama Tarihi: 08 Temmuz,2019