Coğrafya Bölümünün Sunduğu Proje TÜBİTAK Tarafından Kabul Edildi

2019-2020 eğitim- öğretim yılında ilk defa öğrenci alan Coğrafya Bölümünün TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2020 yılı Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları'na yaptığı proje başarılı bulundu. Söz konusu proje, bu yıl Türkiye’nin 4 farklı ilinde düzenlenecek olan Bölge Sergisi'ne davet edildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma'nın yönlendirmesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş'ın katkılarıyla, akademik danışmanlığını Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Adem Yulu’nun yaptığı “Ağrı Dağı’nda (Yenidoğan Köyü) Kırsal Yoksulluğun Azaltılmasında Sürdürülebilir Turizmin Rolü” adlı proje, Coğrafya Bölümü öğrencileri Fatmanur Albayrak ve Zehra Işık tarafından TÜBİTAK’a sunuldu. Önemli bir başarı elde eden bu çalışma Türkiye’nin 4 farklı ilinde düzenlenecek olan Bölge Sergisi'ne davet edildi. Ağrı Dağı’nın kuzeyinde bulunan Yenidoğan Köyü’nün doğal ve kültürel kaynaklarını “sürdürülebilir turizm” amaçlı değerlendirerek, turizme bağlı olarak yaratılacak yeni ekonomik alanlarla köydeki yoksulluğu azaltmayı ve ekonomik sorunları gidermeyi amaçlayan proje “Sürdürülebilir Kalkınma” tematik alanında hazırlandı.

Bu yıl Ankara, Erzurum, İstanbul (Asya) ve Konya olmak üzere 4 bölge merkezinde yapılması planlanan Bölge Yarışmaları 17-19 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenlenecek ve 20 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak ödül töreni ile son bulacak.

• Yayımlama Tarihi: 25 Haziran, 2020