Doç. Dr. Barış Alpaslan Üniversitemizde Konferans Verdi

Iğdır Üniversitesi Sosyal Tarih Topluluğu’nun düzenlediği “İngiltere’de Eğitim ve Burs Olanakları” başlıklı konferans, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Alpaslan’ın konuşmasıyla gerçekleşti.

Iğdır Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa; Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını, Iğdır Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş yaptı. Demirtaş konuşmasının başlangıcında, çok güzel bir toplulukta burada olmaktan gurur duyuyorum. Konuşmasının devamında ise bende doktoramı İngiltere’de Newcastle yaptığını söyledi. Konferansın son bölümünde iseErasmus olayını çok önemsemeleri gerektiğini vurgulayarak sözlerine son verdi. Demirtaş’ın konuşmasının ardından ise Doç. Dr. Barış Alpaslan söz aldı.

Doç. Dr. Barış Alpaslan konuşmasına, konferans konusu olarak İngiltere’yi seçmesinin nedenini anlatarak başladı. Doç. Dr. Alpaslan; İngiltere’deki okullar, en çok tercih edilen bölümler, programlara kabul şartları, programlar hakkında nasıl araştırma yapılması gerektiği ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler vererek konuşmasına devam etti. Doç. Dr. Alpaslan, konuşmasının son bölümünde İngiltere’deki okullardan nasıl burs alınabileceğini kendi hayatından örnekler vererek anlattı.

Doç. Dr. Barış Alpaslan’ın konuşmasının bitiminde, Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi tarafından kendilerine teşekkür belgesi takdim etti. Konferans, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 08 Kasım, 2019