Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit AA’ya Demeç Verdi

Iğdır Üniversitesi Biyoçeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi görevli öğretim üyeleri Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık ve Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde bulunan fosillerle ilgili Anadolu Ajansı'na (AA) demeç verdi.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Alhanlı köyü kırsalındaki kayalarda, sıcak iklimlerde ve deniz kenarlarında yetişen palmiye ağacı yapraklarına ait fosillerin bulunması ilgi odağı oldu. Bulunan fosillerle ilgili AA'ya demeç veren Iğdır Üniversitesi Biyoçeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi görevli öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Gözüaçık, Iğdır Üniversitesinin bölgeyi koruma altına alacağını belirtti. Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit ise Iğdır bölgesinde biyoçeşitlilik açısından araştırmalar yürüttüklerini ifade ederek, bu çalışmalara fosil çalışmalarının da dahil olduğunu kaydetti.

Haberin tamamına ulaşmak için alttaki linki tıklayabilirsiniz;

• Yayımlama Tarihi: 07 Temmuz, 2020