Doç. Dr. Melekşen Akın Yeni AB Projelerine ve TJAF Editörler Kuruluna Dahil Oldu

Iğdır Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Melekşen Akın, Avrupa Birliği’nin (AB) yeni COST projelerine ve Turkish Journal of Agriculture and Forestry’nin (TJAF) editörler kuruluna dahil oldu.

AB’nin ziraat alanındaki COST projelerine dahil edilen Türkiye’deki sayılı bilim insanlarından biri olan Doç. Dr. Melekşen Akın, nesli tehlikede bitkilerin korunmasına yönelik Ca18201 Avrupa Birliği COST projesinde yönetim kurulu üyesi olmanın yanı sıra üç tane daha COST projesinin yönetim kuruluna dahil edildi. Doç Dr. Akın; sürdürülebilir tarım uygulamalarında mikro besin elementlerinin önemi (Ca19116), hasat sonrası tekniklerin meyve kalite özelliklerinin korunmasındaki etkinliği (Ca18210), biyoteknolojik yöntemlerle sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaların üretimi (Ca18101) konulu COST projelerinde yer aldı.

Doç. Dr. Akın TJAF’nin editörler kurulunda yerini aldı

Doç. Dr. Melekşen Akın, doğa bilimlerinde en bilinen akademik dergilerden biri olan Turkish Journal of Agriculture and Forestry’nin (TJAF) de editörler kuruluna dahil edildi. TÜBİTAK tarafından yılda 6 kez İngilizce olarak yayınlanan TJAF, uluslararası mecralarda ziraat ve ormancılık alanındaki ileri gelen araştırmaları yayınlamakta ve SCI Index tarafından taranmaktadır.

• Yayımlama Tarihi: 11 Ağustos, 2020