Doç. Dr. Sevinç TRT Erzurum Radyosunda Kadın İstihdamına Değindi

TRT Erzurum Radyosu tarafından, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Haktan Sevinç ile “Kadın İstihdamı” konusu hakkında bir mülakat yapıldı. Gerçekleştirilen mülakatta kadın istihdamının önemine değinen öğretim üyemiz, ülkemiz ve bölgemiz için önemli bir büyüme ve kalkınma aracı olan kadın istihdamı ve kadın girişimciliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle ülkemiz için önemli bir makroekonomik sorun olan işsizliğe ve bu temelde kadın işsizliği ve istihdamına dair önemli değerlendirmelerde bulunulan mülakatta, TRA2 bölgesi illeri olan Iğdır, Kars, Ağrı, Ardahan illerinin kadın istihdamı yapısı da ele alındı. Özellikle gelişen sektör olan hizmetler sektörüne yönelik politikalarla kadın istihdamının giderek arttırıldığını ve kadın girişimciliğinin desteklenmesinin ilimiz ve bölgemiz için önemli olduğunun altı çizildi. Bu bağlamda kadın girişimciliği için yürütülen devlet destekleri ve teşvik mekanizmalarının önemine de ayrıca değinildi.

• Yayımlama Tarihi: 09 Temmuz,2019