Iğdır Kayısısı ve Taş Köftesi Billboardlarla Tanıtılıyor

Üniversitemiz Iğdır’ın markalaşması yolunda hummalı çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda üniversitemizin çalışmaları sonucu coğrafi işaretleri alınan yöresel lezzetimiz ‘taş köftesi’ ve meşhur ‘Iğdır kayısısı’ şehrin işlek yerlerine asılan billboardlarla tanıtımı yapılıyor.

Iğdır Üniversitesi ilimize has yöresel tatların tescillenmesi amacıyla faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda üniversitemizin çalışmaları sonucu yakın zamanda coğrafi işaretleri alınan yöresel lezzetimiz ‘taş köftesi’ ve meşhur ‘Iğdır kayısısı’ şehrin işlek yerlerine asılan billboardlarda tanıtılıyor.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, şehrin markalaşması için başlattıkları çalışmalarla yöresel tatların tescillenmesi amacıyla yoğun bir mesai harcadıklarını bildirdi. Rektör Alma, “Bu amaçla yöresel lezzetlerimiz arasında yer alan ‘taş köftesi’ ve meşhur ‘Iğdır kayısısının’ coğrafi işaretini aldık. Her ne kadar Iğdır’ın kendine özgü yöresel ürünleri çok olsa da bilindiği gibi Anadolu'nun her yerinde aynı isimli ürünler mevcut. Dolayısıyla bir ürünün coğrafi işareti alınırken hızlı olmak gerekiyor; çünkü o ürünün coğrafi işareti alındığında avantajlı hale geliyorsunuz” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 31 Mayıs,2019