Iğdır Üniversitesi Sanal Fuarda Yerini Aldı

Üniversitelerin ve programlarının dijital ortamda tanıtılmasına yönelik Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ilk kez düzenlenen "Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020"ye adaylar yoğun ilgi gösterdi. Iğdır Üniversitesinin de dâhil olduğu fuar, 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi.

Yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla oluşabilecek riskleri de dikkate alarak öğrencilere tercih edeceği programın üniversiteler tarafından dijital ortamda tanıtılması amacıyla 4 Ağustos'ta başlayan sanal fuar sona erdi. Tercih sürecinde ilk kez yükseköğretim kurumlarını dijital ortamda bir araya getiren Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020, üniversite tercihi yapacak olan öğrenci ve velilerinin ilgisini çekti.

Yaklaşık 1 Milyon Stand Ziyareti Gerçekleştirildi

YÖK'ün koordinesinde 200 yükseköğretim kurumunun katılımı ile gerçekleştirilen sanal fuarda yükseköğretim kurumları canlı tanıtım etkinlikleri yaptı, öğrenci adaylarıyla sesli ve görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Sanal fuara katılan üniversiteler ayrıca öğrencileri merak ettikleri hususlarda canlı sohbet yoluyla da bilgilendirme imkânı buldu. Iğdır Üniversitesinin de dâhil olduğu fuar, 4 gün içerisinde 153 bin kayıtlı kişi tarafından yaklaşık 250 bin kez ziyaret edildi. 1 milyon 170 bin sayfa ziyaretinin gerçekleştirildiği sanal fuarda yaklaşık 1 milyon kez stand ziyareti de yapıldı.

Adaylar Detaylı Bilgilendirildi

Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların anlatıldığı sanal fuara "https://sanalfuar.yok.gov.tr" adresi üzerinden ulaşım sağlandı. YÖK tarafından bu yıl üniversite tercihi yapacak adaylar için Kovid-19 salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek süreci kolaylaştırmak amacıyla düzenlenen “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020" 7 Ağustos 2020 tarihi ile sona erdi.

Kaynak: YÖK

• Yayımlama Tarihi: 09 Ağustos, 2020