Iğdır Üniversitesi Webometrics Sıralamasında Kayda Değer Başarı Gösterdi

Öğretim üyesi başına düşen yayın sıralamasında birçok köklü üniversiteyi geride bırakan Iğdır Üniversitesi, Webometrics sıralamasında da kayda değer başarı gösterdi.

Dünya üniversiteleri arasında uluslararası derecelendirme yapan Webometrics, her sene olduğu gibi bu sene de üniversiteleri başarı sıralarına göre derecelendirdi. Üniversiteleri; sunduğu imkanlar, etkinlik, yeniliklere açıklık ve uzmanlık gibi başlıklar altında değerlendiren Webometrics'in sıralamasında Iğdır Üniversitesi, 217 Türk üniversitesi arasında 110. oldu. Iğdır Üniversitesi, Dünya genelinde sıralamaya sokulan 30.000 üniversite arasında da 3.690'ıncı oldu. Webometrics'in değerlendirmesine göre Iğdır Üniversitesinin en güçlü yanı, yeniliklere açıklığı oldu.

Dünya sıralamasında 3.349 basamak atladı

Geçen yılların verileriyle karşılaştırıldığında Iğdır Üniversitesinin, Webometrics sıralamasında yine büyük sıçrama gösterdiği fark edildi. 2018 yılında Türkiye sıralamasında 131. dünya sıralamasında ise 7.039. olan Iğdır Üniversitesi, son iki yıl içerisinde Türkiye sıralamasında 21 basamak dünya sıralamasında ise 3.349 basamak atladı.

• Yayımlama Tarihi: 03 Ağustos, 2020