Iğdır Üniversitesinde 'Ahi Sohbetler' Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit moderatörlüğünde “Iğdır Üniversitesinde Ahi Sohbetler” başlıklı panel düzenlendi.

Ahiliğin geçmişten günümüze kadar olan tarihi yolculuğunun konuşulduğu panel, 23.09.2020 tarihinde Zoom üzerinden gerçekleşti. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca Yiğit moderatörlüğünde gerçekleşen panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Sözer Akyıldırım, Fen-Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Gonca Sutay, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Akif Bayrak ile Iğdır’da kuaförlük alanında 'Yılın Kalfası' seçilen Kabenur Bolu iştirak etti. Zoom panelinde Ahilik Tarihi, Ahilerin Dönemin Siyasetine Etkileri, Ahilikte Sanat ve Zanaatlar ile Iğdır’da Ahilik başlıklarında bilgiler paylaşıldı.

Panel içeriğine aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 25 Eylül, 2020