Iğdır Üniversitesinde İnternet Hızı 2 Katına Çıkarıldı

Üniversitelere akademik internet hizmeti sunan TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Ağ ve Bilgi Merkezi, (ULAKBİM) Üniversitemizin internet hızında iyileştirmeler yaptı.

Geçtiğimiz günlerde ULAKBİM’e internet hızı artırımı başvurusunda bulunan Üniversitemizin talebi doğrultusunda Şehit Bülent Yurtseven ve Karaağaç Kampüsünde internet alt yapısı ile ilgili önemli iyileştirmeler yapıldı.

Daha önce Karaağaç Kampüsünde 50 Mbps olan internet hızı 100 Mbps’ye, Şehit Bülent Yurtseven Kampüsünde 200 Mbps olan internet hızı ise 350 Mbps’ye çıkarıldı. Buna göre Üniversitemizdeki internet hızı yaklaşık 2 katına çıkarıldı.

Iğdır Üniversitesindeki fiber optik altyapısı sayesinde sağlıklı ve hızlı bir internet kullanımının mümkün hale geldiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında da internet altyapımızda iyileştirme çalışmalarına devam ediyoruz. İnternet erişimi ve network alt yapımızın çok daha ileri seviyelere taşınacağından kuşkum yok. Bu kapsamda, kampüs içerisinde akademik ve idari personellerimiz ile birlikte tüm öğrencilerimizin de internete çok daha kolay ve hızlı bir şekilde erişimi mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 31 Mart, 2020