Iğdır Üniversitesinde Öğretmenler için Robotik ve Kodlama Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı ve Iğdır Üniversitesi İşbirliği ile 5 gün boyuncaÜniversitemizde robotik ve kodlama eğitimi verildi. Robotik ve kodlama eğitimleri, Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü bilgisayar laboratuvarında gerçekleştirildi.

Eğitimin son gününde ise Üniversitemiz Mediko Sosyal Binası 8 Eylül Şehitleri Konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törene; Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, kamu kurum amirleri, akademisyenler ve eğitimi alan öğretmenler katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Rektör Alma, Mühendislik çalışmalarının günümüzde büyük önem kazandığını ve endüstri 4.0 ile robotların artık insanların yapabildikleri temel işleri yapar halegeldiğini kaydetti.Bu proje ile MEB öğretmenlerinin algoritma, programlama ve robotik konulara ilişkin temel becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Rektör Alma; “Bu kapsamda öğretmenlerimize 30 saatlik uygulama eğitimi verildi.İçerikleri ise kod yazılıma giriş, temel kavramlar, python programa dili, oyun animasyon geliştirme, mobil uygulama geliştirme, elektrik-elektronik ve robotlama programlaması şeklinde” dedi.Konuşmasının sonunda Üniversitemizdeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Rektör Alma,“Yabancı uyruklu 155 öğrencimiz var. Üniversitemiz bünyesinde 7 doktora 28 yüksek lisans programız bulunuyor. Ayrıca 3d yazılım ile öğrencilerimiz robot tasarlardı” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Alma’nın konuşmasının ardından konuşan Iğdır Valisi Enver Ünlü de Iğdır Üniversitesini genç bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı geliştiğini ifade etti. Vali Ünlü“Iğdır Üniversitesinde yapılan tüm bilimsel çalışmalara destek vereceğiz. 21. yüzyıl teknoloji dönemidir. Ülke olarak kullanacağımız cihazların artık kendi yerli üretimlerimiz olması gerekir. Ayırca bu kadar teknolojik gelişmenin yanında çocuklarımızı internet ve teknolojinin kötü taraflarındanda korumalıyız” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara katılım sertifikası verilirken, tören hatıra fotoğrafının çekilmesiyleson buldu.

• Yayımlama Tarihi: 28 Aralık,2018