Kampüsümüze Bir Su Kuyusu Daha Eklendi

Iğdır Üniversitesi Şehit Bülent Yurtseven Kampüsüne, DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğünün girişimleri neticesinde DSİ 8. Erzurum Bölge Müdürlüğü 7.Sondaj Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kampüsümüzde ağaçlandırma ve erozyonla mücadele çalışmaları ve kampüsümüzün su ihtiyacını karşılamak için 4. su kuyusu açma çalışmaları başladı.

‘Kuyular sayesinde su ihtiyacımızı kendimiz karşılayacağız’

Üniversitemizin kampüsüne açılan su kuyularına bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 250 metre derinlikten su çıkarılmasının planlandığı su kuyusunun ortalama bir buçuk aylık çalışma sonucu bitirileceği planlanmakta olup bu su kuyusunun tamamlanmasından sonra kampüsümüzün su ihtiyacı büyük ölçüde giderilecektir. Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma; “Üniversitemiz henüz yeni bir üniversite olmasına rağmen hızla gelişmektedir. Kampüsümüzde kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ile üniversitemizin kullandığı elektriğin yüzde 30 kendimiz üretiyoruz. Ayrıca su kuyularının açılmasıyla birlikte su ihtiyacımızı kendimiz karşılayacağız. Üniversite olarak her alanda büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Kampüsümüzde yapılan sondaj çalışmaları için DSİ 24. Kars Bölge Müdürlüğü, DSİ 8. Erzurum Bölge Müdürlüğüne, Iğdır Şube Müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 10 Temmuz,2019