Öğr. Gör. Atasoy Avrasya Zirvesinde Bildiri Sundu

Iğdır Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksekokulu öğretim görevlilerinden Dinçer Atasoy, Bakü Avrasya Üniversitesinin düzenlediği kongrede video konferans yoluyla bildiri sundu.

Avrasya Zirvesi Bilimsel Güncel Gelişmeler Kongresi, Bakü Avrasya Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlendi. Kongreye yaklaşık 220 akademisyen, 160 farklı bildiri ile katılım sağladı. Covid-19 salgını nedeniyle video konferans yoluyla düzenlen konferansta, Öğr. Gör. Dinçer Atasoy da “Angina Pektoris Rahatsızlığındaki Risk Faktörlerinin Lojistik Regresyon Analizi ile Modellenmesi” başlıklı bir bildiri sundu.

Bildiri konusu ve Angina Pektoris rahatsızlığı hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Atasoy; “Angina Pektoris, kalp kasının ihtiyacı olan oksijenin sağlanamamasına bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlık olarak tanımlanmaktadır. Çalışmamda, Angina Pektoris rahatsızlığının risk faktörlerinden bazıları olan diyabet, hipertansiyon, sigara içme, kolesterol, hemoglobin, trigliserit gibi 13 ayrı etkeni, kardiyoloji servisinde tedavi gören ve tedavisi biten 100 hastanın verileri üzerinden inceleyerek matematiksel bir model oluşturdum. Bu matematiksel model ile hekimlerin koymuş olduğu tanının %95 oranında uyum sağladığı görülmüştür.” şeklinde konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 28 Mayıs, 2020