Öğretim Üyemiz Temel TRT Erzurum Radyosunun Canlı Yayınına Katıldı

Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Süleyman Temel, Erzurum’da bölgesel yayın yapan TRT Erzurum Radyosunun canlı yayınına telefon ile bağlanarak ‘Her Yönüyle Kinoa’ isimli kitabı hakkında bilgi verdi.

Kinoa bitkisi konuşuldu

TRT Erzurum Radyosunda yayınlanan ‘’Doğunun Sesi’’ adı programa telefonla katılan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Süleyman Temel, ‘Her Yönüyle Kinoa’ adlı kitabı hakkında bilgiler verdi. Yapılan bu program kapsamında Temel, kinoa bitkisinin önemi, faydaları ve kullanım alanları yanında, kitabın yazılma amacı ile ilgili detaylı bir bilgi sunarak dinleyicilerle paylaştı. Temel ayrıca kinoa bitkisinin çiftçiler tarafından rahatlıkla yetiştirilebileceğini ve alternatif bir ürün olarak kullanılabileceğini ifade etti. Son olarak ise, bu bitkinin sahip olduğu besin kompozisyonundan dolayı tam bir protein, vitamin ve mineral deposu olduğunu, bünyesinde glüten bulunmadığından Çölyak hastaları tarafından rahatlıkla kullanılabileceğini, lif içeriği ve kalitesinden dolayı da bir diyet bitkisi olarak yararlanılabileceğinin bilgisini verdi.

• Yayımlama Tarihi: 08 Temmuz,2019