Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın Projesi TÜBİTAK Desteğine Layık Görüldü

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Demirtaş’ın “Nepeta Türleri Üzerinde Fitokimyasal ve Aktivite Yönlendirmeli İzolasyon Çalışmaları” başlıklı projesi TÜBİTAK tarafından desteğe layık görüldü.

Prof. Dr. İbrahim Demirtaş'ın “Nepeta Türleri Üzerinde Fitokimyasal ve Aktivite Yönlendirmeli İzolasyon Çalışmaları” isimli projesiyle, Bingöl yöresinde yetişen Nepeta türü yabani bitkilerdeki ilaç etken maddelerinin saflaştırılarak tıbbi amaçla kullanımı amaçlanıyor. TÜBİTAK'ın desteğe layık gördüğü proje, 900 bin lira tutarında finansmanla 36 aylık sürede gerçekleşecek ve bölgede sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında önemli katkı sunacak. Söz konusu proje, Iğdır Üniversitesinin üretime ve kalkınmaya dönük projelerinden de biri olacak.

• Yayımlama Tarihi: 26 Haziran, 2020