Rektör Alma "8. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi"nin Onursal Başkanlığını Yaptı

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “8. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi”nin onursal başkanlığını yaptı.

ORP Danışmanlık ve Organizasyon tarafından Üniversitemizin de desteğiyle düzenlenen “8. Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi” tamamlandı.

Çevrim içi gerçekleşen kongrenin onursal başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma yaptı.

Açılış oturumunda konuşan Rektör Alma, Uluslararası İş Güvenliği ve Çalışan Sağlığı Kongresi’nde sekizinci kez buluşmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını vurguladı.

İş yerlerinin, çeşitli sağlık ve güvenlik tehlikelerinin bulunduğu ortamlar olduğunu anımsatan Rektör Alma, “İş sağlığı ve güvenliğinin amacı ise hem çalışanın hem de işverenlerin sağılığını korumak ve iş yerini güvence altına almaktır. İş sağlığı ve güvenliğini bir bütünün iç içe geçmiş parçaları olarak görüp sağlık ve güvenlik tesisi için uzun soluklu bir sürecin yapılanması çerçevesinde sistemli çözümler üreten multidisipliner bir bilim dalı olarak tanımlayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

İş güvenliği, iş sağlığı ve çevreye yönelik çalışmaların sunulduğu, sorunların tespit edilip çözüm önerilerinin tartışıldığı kongrenin, bilim ve iş dünyasına önemli katkılar sunacağını dile getiren Prof. Dr. Alma, kongreye katılan, destekleyen ve izleyen herkese teşekkürlerini sunarak sözlerini noktaladı.

1 Ekim'de başlayan kongre, 2 Ekim’de de devam eden oturumların ardından son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 04 Ekim, 2022