Rektör Alma Afrikalı Öğrencilere Altın Nasihatlerde Bulundu

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yeni Dünya Vakfı (YDV) Iğdır İl Temsilciliği’nin Afrikalı öğrencilere yönelik düzenlediği iftar programında öğrencilere altın nasihatlerde bulundu. Rektör Alma, “Hayatta başarılı olmak istiyorsanız öğrencilik görevini hakkını vererek yerine getirmeli ve sadece okuldaki derslerle yetinmeyip pratik anlamda da kendinizi geliştirmelisiniz. Ancak bu şekilde muvaffak olursunuz” dedi.

Yeni Dünya Vakfı Iğdır (YDV) İl Temsilciliği Afrikalı öğrencilere yönelik iftar programı düzenledi. Vakıf binasında düzenlenen programa Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Çelebi, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Zafer Tel, Yeni Dünya Vakfı İl Temsilciliği Başkanı Abdulcabbar Baştemur katıldı.

‘Pratik anlamda da kendinizi geliştirmelisiniz’

İftarın ardından Afrikalı öğrencilerle tek tek tanışıp, sorunlarıyla ilgilenen Rektör Alma, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Final haftası dolayısıyla yoğun bir sınav maratonu geçiren öğrencilerden dersler hakkında bilgi alan Rektör Alma, “Derslerinize önem vererek elinizden geldiğince yüksek notlar almaya çalışın. Sınavlarda başarılı olmanızı istiyorum. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız derslerinize dört elle sarılıp, pratik anlamda da kendinizi geliştirmelisiniz. Ancak bu şekilde muvaffak olursunuz” diye öğütte bulundu. Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere yardımda bulunulması için elinden geleni yapacağını belirten Rektör Alma,  ayrıca barınma sorunu konusunda da çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Rektör Alma, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversitemizde kalmanızı istiyorum. Sadece lisans değil yüksek lisans eğitiminizi de üniversitemizde tamamlayın.”

‘Yüze yakın öğrenciye burs veriyoruz’

Rektör Alma’nın konuşmasın ardından öğrencilere hitap eden Yeni Dünya Vakfı Iğdır İl Temsilciği Başkanı Abdulcabbar Baştemur, vakıf olarak Iğdır’da 100’e yakın öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Afrikalı öğrencilere her zaman kapılarının açık olduğunu dile getiren Baştemur, “TÖMER sonrasında şehrimizde kalacak olan öğrencilere burs sözü veriyorum. İstediğiniz zaman vakfımıza gelip ders çalışarak vakit geçirebilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere vakfın kataloğu dağıtılması ve toplu fotoğraf çekilmesiyle iftar programı son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 30 Mayıs,2019