Rektör Alma Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nde Konuştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Azerbaycan’ın en saygın bilim kurumu olan Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’ne bağlı Yusuf Memmedaliyev Neft-Kimya Prosesleri Enstitüsü’nün kuruluşunun 90. yıldönümü törenine davetli konuşmacı olarak katıldı.

Azerbaycanlı ünlü bilim adamı Yusuf Memmedaliyev’in adını taşıyan enstitünün 90. kuruluş yıldönümü için yapılan törende Azerbaycanlı bilim adamları ve akademisyenlere hitap eden Rektör Alma, konuşmasında Türkiye ve dünyada kimya teknolojilerindeki gelişmelerden söz etti. Rektör Alma, modern kimya biliminin kurucusu Ebu Musa Cabir Bin Hayyan ile İslam Bilim Tarihine yaptığı katkılarla ön plana çıkan Prof. Dr. Fuat Sezgin’den de bahsetti.

Rektör Alma, Iğdır Üniversitesi ile Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nin gerçekleştireceği ortak projeler ve diploma programları hakkında da konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 03 Ekim,2019