Rektör Alma’dan 10 Kasım Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Cumhuriyetimizin Kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81’inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Rektör Alma mesajında, “Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Atatürk’ü, vefatının 81’inci yılında, derin bir üzüntü ve kederle anıyorum. Sadece Türk milletinin değil, dünyanın da saygı, sevgi ve takdirini kazanmış bir lider olarak, kendini ülkesine adayan büyük önderin, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamlılığı için elinden gelen her türlü çabayı göstermiştir. Halkıyla iç içe bir yaşam süren ulu önder Atatürk, fiziken aramızdan ayrılmış olabilir, ancak en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacaktır.

Iğdır Üniversitesi olarak, ‘Cumhuriyet; düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister’ diyen atamızın, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz azim, kararlılık ve büyük bir inançla, çok zor koşullar altında kurarak bizlere emanet ettikleri Cumhuriyetimizi korumak ve yükseltebilmek için aklın, ilmin ve çağdaşlığın yolundan ayrılmayacağız. İleri görüşlülüğü, kararlılığı ve vatan sevgisiyle yolumuzu daima aydınlatacak olan atamızı, ebediyete intikalinin 81’inci yılında büyük bir özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 08 Kasım, 2019