Rektör Alma’dan, Jandarma Teşkilatı’nın 180. Kuruluş Yıl dönümü Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma; ülkemizin emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan Jandarma Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümünü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Rektör Alma mesajında şunları söyledi: “Vatan savunmasında, bölünmez bütünlüğümüzün korunmasında, ülkede huzur ve güvenliğin sağlanmasında üstün bir hizmet anlayışıyla görev yapan Jandarma Teşkilatımız milletimizin güven ve takdirini kazanmıştır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda silahlı kuvvetlerimizin halka açılan penceresi konumunda olan Jandarma, Atatürk İlkelerine bağlı, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsemiş ve halkımızla bütünleşmiştir. Bu düşüncelerle Iğdır Üniversitesi olarak Jandarma Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, bu vesile ile görevleri başında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi minnetle anıyor, Jandarma Teşkilatı’na görevlerinde başarılar diliyorum.

• Yayımlama Tarihi: 14 Haziran,2019