Rektör Alma’dan Mevlid Kandili Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Alma, insanlığa büyük bir lütuf ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberler Serveri Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettikleri mübarek gece olan Mevlid Kandili'ni idrak etmenin, ebedi huzur ve saadetini yaşadıklarını ifade etti. Üzerinden geçen bunca asra rağmen, rahmet elçisinin pirüpak yaşamında, ferdi ve içtimai hayata ışık tutacak mükemmel emsaller bulunduğunu belirten Rektör Alma, "O'nun hayatı; istikametin, erdemin, şefkat ve merhametin na-mahdudboyutları, doğru ile yanlışı birbirinden ayıran miyarıyla bizleri nurlandırırken, mukaddes sözleri, tavsiyeleri, yaşayış ve insanlığı algılama şekliyle de bütün bir kâinat için mutlak rehber mesabesinde yer almaktadır. Daha iyi idrak edilmesine ve emsal hayatının tatbik edilmesine en fazla muhtaç olduğumuz bugünlerde, sevgili Peygamberimizin tüm beşeriyete ulaştırdığı kutsi ve ulvi mesajlarına samimi bir şekilde tesahup edilmesini temenni eder, başta Üniversite personelimiz olmak üzere, Iğdır hemşerilerimin ve İslam Âleminin Mevlid Kandili'ni en samimi duygularımla tebrik ederim" dedi.

• Yayımlama Tarihi: 08 Kasım, 2019