Rektör Alma’dan Yeni Yıl Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma Yeni Yıl münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Rektör Alma’nın Yeni Yıl mesajı şöyle:

Sevgili Iğdır Üniversitesi ailesi ve saygıdeğer hemşehrilerim,

Covid-19 salgınıyla mücadele ettiğimiz 2020 yılını geride bırakmak üzereyiz. 2021 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde; sosyal hayatın bütün veçhelerini etkisi altına alan bu salgının bir an önce sona ermesi, en büyük temennilerimiz arasında yer alıyor. Salgınla mücadelede kapsamında alınan tedbirlerin yanı sıra bizler de Iğdır Üniversitesi olarak 2020-2021 güz döneminde, eğitim öğretim faaliyetlerini uzaktan yürütme kararı aldık. Bu süreçte bütün idari ve akademik personelimizle uzaktan eğitim faaliyetlerinin eksiksiz devam bir şekilde yürütülmesi adına büyük bir özveri içerisine girdik. Salgının seyrine göre yüz yüze eğitim süreçlerini başlatmak ise temel amaçlarımız arasında yer alıyor.

Öncelikle 2021 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyor; ülkemizde ve dünyada barışa, dostluğa, dayanışmaya vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni yılda da Üniversitemiz ve öğrencilerimiz için çaba göstermeye ve emek vermeye devam edeceğiz. Gösterdiğimiz çaba ve verdiğimiz emeklerin karşılığını ise Üniversitemiz ve öğrencilerimizin yeni başarıları olarak alacağımıza gönülden inandığımı belirtmek isterim. Geride bıraktığımız senede Üniversitemizi ve öğrencilerimizi daha iyi yerlere taşımak için emek veren ve özveri gösteren tüm akademisyenlerimiz ile diğer personelimize teşekkürü bir borç bilirim. Önümüzdeki senede de aynı gayreti göstereceklerinin farkında olarak kendilerine başarılar diliyorum.

Iğdır Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin en hızlı gelişen ve büyüyen üniversiteleri arasında ilk sıralardayız. Sonsuz gayretimizle 2021 yılının da Üniversitemiz için oldukça başarılı ve verimli geçeceğine eminim. Bu duygu ve düşüncelerle, umutların tazelendiği ve yeni hedeflerin belirlendiği yılbaşı vesilesiyle 2021 yılının, ülkemiz ve tüm dünya için barış ve huzur dolu bir yıl olmasını; milletimize, Iğdırlı hemşehrilerime ve Iğdır Üniversitesi ailesine sağlık, başarı, mutluluk getirmesini temenni ediyorum.

• Yayımlama Tarihi: 31 Aralık, 2020