Rektör Alma “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” Çalıştayı’na Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” Çalıştayı’na katıldı.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yeni yetişecek 21. Yüzyıl bireylerini hazırlamak amacıyla yükseköğretim planlayıcıları, politikacılar ve iş dünyası yöneticileriyle yapılan çalışmalar kapsamında yükseköğretim tarihinde ilk kez “Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın da katıldığı Çalıştay’a; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖK Üyeleri, tüm üniversite rektörleri, ilgili akademisyenler, iş dünyası temsilcileri ve meslek profesyonelleri katıldı.

Akademi ve iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği Çalıştay’da gelecekte karşılaşılabilecek mesleklerin yanı sıra günümüzdeki mevcut mesleklerin gelecekte nasıl şekilleneceği konuları tartışıldı.

Çalıştay’da YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın bilgilendirme konuşmasının ardından YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açılış konuşmaları yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Acar Baltaş’ın moderatörlüğünde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından etkileşimli şekilde gerçekleştirilen panel bölümü düzenlendi.

Çalıştayın öğleden sonraki bölümünde ise ilgili akademisyenler ve iş dünyasından temsilcilerin katılımlarıyla “Mühendislik ve Fen”, “Sağlık” ve “Sosyal Bilimler” olmak üzere eş zamanlı olarak üç ayrı alanda çalıştay düzenlendi.

Çalıştayların tamamlanmasının ardından hazırlanan çalıştay raporları, kongrenin bitiminde Çalıştay temsilcileri tarafından YÖK Yürütme Kuruluna bir rapor halinde sunularak YÖK tarafından konuya ilişkin atılacak adımlarda bu raporların dikkate alınacağı ifade edildi.

• Yayımlama Tarihi: 08 Kasım, 2019