Rektör Alma Iğdır Valisi Enver Ünlü Tarafından Düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna Katıldı

Iğdır Valisi Enver Ünlü tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, 5. Hudut Alay Komutanı P. Albay Hakkı Bahadır Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Sağlam, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hakan Başakçı, Hakim ve Savcılar, kurum amirleri, gazi ve şehit aileleri, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında Büyük Taarruz ve 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin kısa film izlendi.

30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin kısa film izlenmesinin ardından Vali Enver Ünlü bir konuşma yaptı. Vali Ünlü günün anlam ve önemini belirten konuşmasında: “Ecdadımız uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. Bu zaferlerin en önemlilerinden biri de 30 Ağustos Zaferidir. Bu öyle büyük zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin, iman dolu göğüslerimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve hür olarak sonsuza kadar yaşamamızın kilometre taşıdır. Millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur. Mehmetçiğin kahramanlık destanıdır. Bu öyle bir zaferdir ki tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun ifadesidir” dedi.

Rektör Alma; “30 Ağustos Zaferi ile egemenlik asıl sahibine verilmiştir”

Vali Ünlü’nün konuşmasının ardından Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma resepsiyonda yaptığı konuşmada; “Bugün üzerinde yaşadığımız topraklar, tarih boyunca jeopolitik konumu sebebiyle başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu eşsiz topraklara sahip olmak isteyen batılı güçler ülkemizi parçalamak, milletimizi tarih sahnesinden silmek istemiş, bizleri çetin bir kurtuluş savaşına sürüklemiştir. Sadece düşmanla değil yokluklarla da mücadele eden aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı ile kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket ederek 96 yıl önce bugün İstiklal Mücadelesinden zaferle ayrılmıştır. 30 Ağustos Zaferi ile işgalden tamamen kurtarılan vatan, aynı ruhla kurulan cumhuriyete kavuşmuş, böylece egemenlik asıl sahibine, millete verilmiştir” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 01 Eylül,2018