Rektör Alma’nın Güncel Yayın Sayıları Kamuoyuyla Paylaşıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörlüğü, Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın güncel yayın ve atıf sayılarına dair rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Hafta içinde gündeme gelen ve Türkiye'deki 68 üniversite rektörünün tek bir tane dahi uluslararası yayınının olmadığı iddiasının, eksik bilgiye dayandığı ortaya çıkmıştı. İddiaya dayanak oluşturan YÖK Akademik sayfasına isteğe bağlı olarak veri girişi yapıldığı ve akademisyenlerin güncel yayın sayısını göstermekte isabetli bir kaynak olmadığı belirtildi.

Bu bilgiler ışığında; Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın, YÖK Akademik sayfasına da işlenen çok sayıda yayınına ait güncel veriler ise şu şekilde: Toplam SCI makale sayısı: 135, toplam atıf sayısı: 4100, 2019 yılı SCI makale sayısı: 16, ulusal makale sayısı: 26, toplam uluslararası bildiri sayısı: 137, toplam ulusal bildiri sayısı: 45.

• Yayımlama Tarihi: 13 Aralık, 2019