Rektör Alma, Şehit ve Gazi Aileleri Onuruna Verilen İftar Programına Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü’nün ev sahipliğinde, şehit aileleri ve gazilerimiz onuruna verilen iftar programına katıldı.

Vali Ünlü şehitleri yâd etti

İftar programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan ezanla birlikte davetlilerin oruçlarını açması ve ardından edilen duayla devam etti. İftar programında bir konuşma yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü; “Bu vatan, bu millet, bu bayrak ve mukaddesat için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin yakınları, kıymetli gazilerimiz ve gazilerimizin yakınları, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Şehidimiz Piyade Sözleşmeli Er Erhan Çiyapul’u ve bütün şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını ve Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’i rahmet ve minnetle anıyorum. Hepsinin ruh şad, mekânı cennet olsun. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyor, onlara da mutluluk ve sağlık diliyorum. Mübarek Ramazan hepimize hayırlar getirsin. Teşrif ettiğiniz için hepinize şahsım ve vilayetimiz adına çok teşekkür ediyorum.'' dedi.

Rektör Alma; ‘Şehitlerin adını yaşatmayı görev bildik’

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır dileyen Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ise şu açıklamalarda bulundu. “Bu mübarek Ramazan ayında şehit ve gazi yakınlarımızla bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Bugün burada misafir bulunan kişiler bizler için çok değerli misafirler. Biz başımız dik, alnımız açık rahatça dolaşabiliyorsak, bugün burada oturabiliyorsak, bunu canını bu vatan için veren şehitlerimize ve savaşan gazilerimize borçluyuz. Iğdır Üniversitesi olarak şehitlerimizin adını yaşatmayı bir görev bildik. Suveren Kampüsümüzün adını 15 Temmuz şehidi olan Şehit Bülent Yurtseven ismini verdik. 8 Eylül 2015'te Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit olan polislerimizin anısına Şehit Bülent Yurtseven Kampüsü Mediko Sosyal Binasında yer alan konferans salonumuza, 8 Eylül Şehitleri Konferans adını verdik. Ayrıca merkezde bulunan Karaağaç Kampüsümüzdeki konferans salonumuza da 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu ismini verdik.” Rektör Alma, daha sonra Kıbrıs Gazisi Hacı Bayram Tunç ile sohbetine değinerek, ülkemizin şehit ve ailelerine çok şey borçlu olduklarının mesajını verdi.

• Yayımlama Tarihi: 10 Mayıs,2019