Rektör Alma, Vali Enver Ünlü Tarafından Düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Valisi Enver Ünlü tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonuna katıldı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona; 5. Hudut Alay Komutanı Yılmaz Doğan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Elçin Ölçek, Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma, İl Jandarma Komutanı Hakan Başakçı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Vali Yardımcısı Yunus Koç,Belediye Başkan Vekili Ülkü Öcal, Hakim ve Savcılar, Kurum Amirleri, Belde Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Gaziler, Şehit Aileleri, Basın Mensupları ve Sporcular katıldı.

Program, Vali Enver Ünlü ve Eşi Sema Ünlü'nün misafirleri karşılaması, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, Yüzbaşı Suat Şahin dokuyucu tarafından şiir okunmasıyla devam etti.

Programdaki konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin şiir okuyarak başlayan Vali Enver Ünlü, “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922'de kazandığımız Büyük Zafer'in 97'nci yılını ulusça kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi tüm imkânsızlıklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde sürdürülen destansı bir mücadelenin altın halkalarından biridir. “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolası ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk’ün bağrına dayanan hançerin Ulus’ça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır.” 30  Ağustos Zaferi, “Ya istiklal ya ölüm” tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. Bu zafer, Türk’ün bağımsızlık mücadelesindeki yılmaz ve sarsılmaz iradesinin tezahürü, Anadolu’nun ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır. 30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusu'na "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının güvencesi, düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan Silahlı Kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazır olması bizleri gururlandırmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri arkasında yüce Türk Ulusu’ndan aldığı destekle,  bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da anayasada kendisine verilen hak, görev ve yetkiler dahilinde, üniter devlet ve ulus kimliğinden taviz vermeden Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Bu vesile ile bize Anadolu’nun kapılarını 1071’de Malazgirt’te açan Sultan Alparslan’dan İstanbul Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’a ve 26 Ağustos’ta başlattığı Büyük Taarruzu 30 Ağustos’ta büyük zaferle taçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş tüm Türk Büyükleri ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla, Kahraman Gazilerimizi de şükranla yad ediyorum. Zaferler ayı Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.” dedi.

Vali Enver Ünlü’nün konuşmasının ardından kutlamalar, TSK tanıtım filmi izlenmesi, kahramanlık türküleri ve pasta kesimi ile devam etti.

• Yayımlama Tarihi: 31 Ağustos,2019