Rektör Alma Van’da Gerçekleşen “Rekabetçi Sektörler Programı” Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Selahattin Çelebi ile birlikte Van'da, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanıyla yürütülen 'Rekabetçi Sektörler Programı 2. Dönem Proje Teklif Çağrısı' bilgilendirme toplantısına katıldı.

Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) konferans salonunda düzenlenen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Van Ticaret Borsası (VANTB) Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve STK temsilcileri katıldı.

“Yaklaşık 3 milyar TL tutarındaki projelere destek verildi”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB Mali Programları Daire Başkanı Ahmet Alperen Sağkaya, Rekabetçi Sektörler Programının birinci dönemini 2007-2013 yılları arasında milli geliri Türkiye ortalamasının yüzde 75’inin altında kalan 43 ilde hayata geçirdiklerini ifade ederek, yaklaşık 3 milyar TL tutarındaki projelere destek verdiklerini söyledi. Verilen destekler ile güzel bir sonuca imza attıklarını dile getiren Sağkaya, “8 Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurarak, bu merkezlerden 323 KOBİ’nin yararlanmasını sağladık. Bunun yanında imalat alt yapısını geliştirmek için 10 iş geliştirme merkezi ve KOBİ’lerimizin ortak kullanımına yönelik 9 ortak kullanım tesisi, 3 lisanslı depo ve 1 lojistik merkezi kurduk. Ayrıca finansa erişim projelerimizle 1 milyar euro kredi hacmi oluşturarak, 15 bin 771 KOBİ’mize finansal destek sağladık. KOBİ’lerimize yaklaşık 60 milyon euro girişim sermayesi desteği verdik ve 40 milyon euro tutarında kredi garantisi oluşturduk” dedi.

Rektör Alma, toplantıda Iğdır Üniversitesinde hayata geçirilen ve yapılması planlanan projeler hakkında yetkili kişilerle istişarelerde bulundu.

Program ile ilgili tüm bilgilere aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

• Yayımlama Tarihi: 19 Nisan,2019