Rektör Vekili Prof. Dr. Çelebi, ‘Kadına Yönelik Şiddet ’Programına Katıldı

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü konulu program düzenlendi. Programa Iğdır Valisi Enver Ünlü, eşi Sema Ünlü, Üniversitemiz Rektör Vekili Prof. Dr. Selahattin Çelebi, kamu kurum amirleri, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan programda, Iğdır Valisi Enver Ünlü günün anlam ve öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Vali Ünlü, yaptığı konuşmada şunlara değindi; “Üniversitemizde bu sabah da bir program yapıldı. Tüm STK’lar da bu duyarlılığa çok önem gösteriyor. Bu manada kadına şiddeti lanetliyorum, Güleda kızımıza da Allahtan rahmet diliyorum, bu konuda kızımıza bu cinayeti işleyeni kınıyorum. Şiddetin, kadına, çocuğa, yaşlıya hiç kimseye yapılmasını kabul etmiyoruz ve kadına karşı şiddetin farkındalığına varmalıyız. Bu şiddeti yapanın annesinin de bir kadın olduğunu unutmamak gerekir. Her türlü şiddetin ülkemizden ve dünya genelinden çıkarılmasını temenni ediyorum.”

Protokol konuşmalarıyla devam eden program, Iğdır Valisi Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü'nün Güvercin Emre’ye çiçek hediye metmesi ve sergi gezilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 25 Kasım, 2019