Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri İçin Oryantasyon Programı Düzenlendi

Iğdır Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında Üniversitemizdeki eğitimlerine yeni başlayan öğrenciler için Oryantasyon Programı düzenledi.

Karaağaç Kampüsü konferans salonunda yapılan programda ilk konuşmayı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşe Yurt yaptı. Yurt, “Bu yıl Yüksek Öğretim Kurulu’ndan talep ettiğimiz kontenjana yerleşme oranı  %100, kesin kayıt oranı da kazananların % 91’ni oluşturuyor. Yabancı öğrencilerle birlikte bu yıl 710 öğrenci kesin kayıt yaptı. Bu yıl aramıza katılan öğrencilerimiz ile toplam öğrenci sayısı SHMYO’da yaklaşık 2000’e ve Iğdır Üniversitesinde ise bu sayı yaklaşık 10.000 çıkmıştır. Birimimiz 2019-2020 eğitim-öğretim yılında akademik kadrosunu da güçlendirdi. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 5 bölüm bunlara bağlı 28 program ile eğitim dünyasına katkıda bulunmakta.  Önümüzdeki yıllarda açacağımız yeni bölümler ve fakülteler ile eğitim çeşitliliğimizi ve kalitemizi daha da artıracağımızı ve daha fazla üniversite adayı öğrencinin tercihi olacağımızı tahmin ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yurt ’un konuşmasının ardından programda söz alan bölüm başkanları da, bölümleri hakkında bilgiler vererek öğrencilerin istihdam olanaklarından ve profesyonel iş hayatında başarılı olmak için edinmeleri gereken niteliklerden bahsetti.

Program, yüksekokul bölümlerinin tanıtımının ardından Üniversitemiz idari birimlerinin sunumlarıyla devam etti. Oryantasyon programı toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

• Yayımlama Tarihi: 09 Ekim,2019