Iğdır Üniversitesi

Üniversitemiz

Sanayi-Üniversite İş Birliğiyle Hazırlanan “Sanal İnsan Kalbi Tasarlanması” Projesi Kabul Edildi

Iğdır Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeleri (BAP) birimi, sanayi-üniversite iş birliği ile düzenlenen ve Iğdır Üniversitesinin ilk SİP projesi, BAP birimi tarafından kabul edildi.

Yürütücülüğünü Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’nın yaptığı bu projenin amacı, gerçek kalbin yaşamsal fonksiyonlarını gösteren sanal insan kalbi tasarlanmasıdır. Tıp eğitim simülasyonu, sanal gerçeklik teknikleri ve ilgili aşamaları kullanılarak eğitim amaçlı sanal insan kalbi tasarlanması, bu çalışmanın ana fikrini oluşturuyor. Projede tasarlanan insan kalbi gerçek kalbin yaşamsal fonksiyonlarını taşıyor.

Taslak proje sanal kalp üzerinden programlanmıştır. Proje çalışmasında bilgisayar destekli VR gözlüklerinden yararlanılacaktır. Ürün program haline geldikten sonra özellikle eğitim alanında kullanılacaktır. Sanal kalp temalı çalışma için bahsi geçecek teknik metot ve uygulama aşamalarından önce tiplemesi olan sanal kalple ilgili bütün bilimsel veri ve bilgiler bir araya getirilecektir.

Sanal gerçeklik uygulamaları, bu alanda yeni bir trendin doğmasını sağladı. Bu teknoloji sayesinde öğrenciler her konuyla ilgili defalarca pratik yapma imkânı elde edecekler. Bu proje alanında ilk olması yönünden dikkat çekmektedir..

Yazdır Send to friend

Iğdır Üniversitesi