Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü İlk Tezli Yüksek Lisans Öğrencisini Aldı

Fakültemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanlığı tarafından hazırlanan Fen Bilimleri Yüksek Lisans Programı açılması hususundaki teklif dosyaları 08 Ağustos 2019 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu (YÖK) toplantısında incelenmiştir. Toplantı Kararı’na göre Lisansüstü Eğitim-Öğretim yapan Enstitülerin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği’nin 4’üncü ve 7’inci maddeleri uyarınca Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde TARIMSAL BİYOTEKNOLOJİ TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI açılması uygun görülmüştür.

Bu kapsamda 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibariyle 11.02.2020 tarih ve 01 No’lu Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı Akademik Kurul Kararı ile ilk Yüksek Lisans öğrencisi kabul edilmiştir.

Tarımsal Biyoteknoloji Anabilim Dalı’nda Tezli Yüksek Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan öğrenciler Bitkisel Biyoteknoloji, Endüstriyel Biyoteknoloji, Enzim ve Mikrobiyal Biyoteknoloji, Hayvansal Biyoteknoloji, Moleküler Genetik, Biyoçeşitlilik ve Genetik Kaynaklar temel alanlarında Ar-Ge çalışmalarını tamamlayarak Tarımsal Biyoteknoloji uzmanlık alanında Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını almaya hak kazanacaklardır.

• Yayımlama Tarihi: 14 Şubat, 2020