TÜBA Çalıştayı ve Paneli Sosyal Gezi Programı ile Sona Erdi

Iğdır Üniversitesi ile TÜBA(Türkiye Bilimler Akademisi)’nin 4-5 Temmuz 2019 tarihlerinde ortaklaşa gerçekleştirdiği TÜBA Enerji Depolama Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli,  Iğdır Tuzluca İlçesinde bulunan Tuz Mağarası ve Ağrı İli Doğubayazıt ilçesinde bulunan İshak Paşa Sarayı ve Ahmedi-Hani Müzesine düzenlenen gezi ile sona erdi.

Üniversitemiz önemli bir etkinliğe daha imza attı

Üniversitemiz önemli bir bilimsel çalışmayı daha başarıyla tamamladı. Ulusal ve uluslararası birçok projeye ev sahipliği yapan Iğdır Üniversitesi son olarak TÜBA’nın ‘Enerji Depolama Teknolojileri’ programını düzenledi. Türkiye'nin en önemli çalıştay ve panellerinden birisi olan etkinliğe; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Iğdır Üniversitesi Rektörü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonrasında düzenlenen gezinin ilk durağı, Tuzluca Tuz Mağarası oldu. Ardından program kapsamında İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani Müzesi gezildi. Lale Devrinin önemli yapıları arasında yer alan İshak Paşa Sarayına özel bir ilgi gösteren akademisyenler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

• Yayımlama Tarihi: 08 Temmuz,2019