TÜBA Ekibi Özerk Bölgeye Çıkarma Yaptı

Iğdır Üniversitesi ile TÜBA’nın 4-5 Temmuz 2019 tarihlerinde ortaklaşa gerçekleştirdiği TÜBA Enerji Depolama Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli, Nahçivan’a düzenlenen gezi ile sona erdi.

Geziye; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile birlikte çalıştay ve panele katılan misafirler de katıldı.

Bir dizi ziyaretler gerçekleşti

Nahçivan şehrinin girişinde Türkiye Cumhuriyeti Nahçivan Başkonsolosluğu çalışanları üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma’yı ve gezi kafilesini karşıladılar. Karşılama sonrası konvoy halinde Ashab-ı Kehf’e gidildi. Ashab-ı Kehf ziyareti sonrası başkonsolosluk konutunda başkonsolosla birlikte öğle yemeği yenildi. Yemek sonrası, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından Başkonsolos Mehmet Emin Kiraz’a TÜBA yayınlarının 7 ciltlik sözlüğü “Tarihi ve Etimolojik Türkiye Türkçesi Lügati” hediye edildi.

Gezinin öğleden sonraki kısmında öncelikle Nahçivan Muhtar Cumhuriyeti Devlet Enerji Hizmeti Nahçivan Güneş Elektrik İstasyonu’na bir teknik gezi düzenlendi. Burada yetkililerden santral hakkında bilgi alındı. Sonra tuz mağarası içerisine kurulan Tuz Terapi Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Gezinin son kısmında ise şehir turu yapıldı ve tarihi yerler gezildi. Akşam saatlerinde ise Iğdır’a doğru yola çıkıldı. Iğdır’da üniversitemiz tarafından coğrafi işareti alınan Taş Köfte ikramı ile gün sona erdi.

• Yayımlama Tarihi: 09 Temmuz,2019