Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinden (Tusaş/Taı) Üniversitemize Cihaz Hibesi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ/TAI) tarafından üniversitemiz Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde kullanılmak üzere 14 adet cihaz hibe edildi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gündoğdu’nun girişimleriyle üniversitemiz envanterine kazandırılan; 1 adet multimetre, 2 adet sinyal jeneratörü, sinyal tarayıcı, spektrum analizör, voltmetre (sayısal), puls jeneratörü, kutu rezistans, standart AC/DC devre, dijital piston ölçücü, ısı kontrol sistemi, düşük ve yüksek ısı göstergeleri ve osiloskop cihazları, Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde kullanılmak üzere TAI tarafından üniversitemize teslim edildi. Böylelikle; akademisyenlerimiz, lisansüstü ve lisans öğrencilerimiz tarafından kullanılacak olan cihazlarla mühendislik fakültelerimizdeki eksiklikler de önemli oranda giderildi.

Rektör Alma’dan Teşekkür

Üniversitemiz mühendislik fakültelerinde ihtiyaç duyulan bu cihazların sağlanmasında emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür eden Rektör Alma; “Iğdır Üniversitesinin eğitimde söz sahibi olması amacıyla gece gündüz çalışıyoruz. Üniversite olarak envanterimizde eksik olan bazı cihazların temini noktasında önemli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Son olarak, Elektrik Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümlerinde kullanılmak üzere üniversitemize cihaz temini sağlama noktasında emeği geçen TAI Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil ile Strateji ve Teknoloji Yönetimi Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk’ün şahsında TAI çalışanlarına katkılarından dolayı akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

• Yayımlama Tarihi: 26 Eylül,2018