Ülkemizde bir İlk: Üniversitemiz Bünyesinde Tarım Bilimleri Doktora Programı Açıldı

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde disiplinler arası eğitim vermek üzere Tarım Bilimleri Anabilim Dalı kurulurken; bu anabilim dalına bağlı Tarım Bilimleri Doktora Programı açıldı.

Üniversitemiz Rektörlüğü'nün, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Tarım Bilimleri Anabilim Dalının kurulması ve bu anabilim dalına bağlı Tarım Bilimleri Doktora Programının açılması konusundaki teklifi Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve  5/12/2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararı dikkate alınarak, Lisansüstü Eğitim-Öğretim Enstitülerinin Teşkilat ve İşleyiş Yönetmeliği'nin 4., 7. ve 5/d maddeleri uyarınca; söz konusu teklif uygun görüldü.

Türkiye’de YÖK Bünyesinde Açılan İlk Doktora Programı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından kurulması kararlaştırılan Tarım Bilimleri Anabilim Dalının Iğdır Üniversitesi için hayırlı olmasını dileyen Rektör Alma, Tarım Bilimleri Doktora Programının Türkiye’de YÖK bünyesinde açılan ilk doktora programı olduğunu kaydetti.

Tarım Bilimleri Doktora Programının disiplinlerarası bir program olduğunu ve farklı anabilim dallarından mezun olan pek çok master öğrencisinin Iğdır Üniversitesi bünyesinde eğitim alma olanağına kavuştuğunu ifade eden Rektör Alma, “Bu program, Üniversitemiz ve akademik personelimizin kendilerini daha iyi bir şekilde geliştirmeleri açısından önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi son yıllarda ülkemizde tarım bilimleri ve teknolojilerinde çok hızlı gelişmeler yaşanıyor. Bizler de üniversiteler olarak çağa ayak uydurmak zorundayız. Bu nedenle Tarım Bilimleri Anabilim Dalının ve bu anabilim dalına bağlı Tarım Bilimleri Doktora Programının hem Üniversitemiz hem de şehrimize katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

• Yayımlama Tarihi: 24 Aralık,2018